Βραδινό

Συστατικά:
(Για 2 άτομα)

- 4 φέτες Δέκα Xωριάτικο

- 200 γρ πράσινα φασόλια, κομμένα στη μέση

- 75g βούτυρο

- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- 8 κομμάτια (50g το καθένα) κρέας Scallopini ή μοσχαρίσιο φιλέτο νουά

- 2 μεσαία φέτες μπέικον, χοντροκομμένο

- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού

- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα φασκόμηλου

- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

- 80g διάφορα φύλλα σαλάτας

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα φασόλια, σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Περιμένουμε για 5 λεπτά και στραγγίσουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φασόλια κάτω από κρύο νερό. Σε ένα τηγάνι προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρέας, και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά, αναλόγως τις προτιμήσεις μας και μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Έπειτα, μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι το βούτυρο να έχει το σχηματισμό αφρού. Προσθέτουμε την κάπαρη, το κρέας και το φασκόμηλο. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι η κάπαρη και το φασκόμηλο να είναι τραγανά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, καθώς και αλάτι και πιπέρι, αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας, τα φασόλια και το μπέικον σε μια πιατέλα. Ανακατεύουμε. Στην κορυφή το κρέας και περιχύνουμε με το μείγμα κάπαρη. Τέλος, βάζουμε το ψωμί σε φέτες στη τοστιέρα, μέχρι να ξεροψηθεί. Σερβίρουμε!