Βραδινό

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

Burgers
- 4 Ψωμάκια για Hamburger

- 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

- Λίγο μαύρο πιπέρι, αλάτι

- 425g σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη

- 2 κουταλιές της σούπας καφέ ρούμι

Φουντούκι Βανίλια «Μουστάρδα»
- 1/3 φλιτζάνι γάλα

- 170g λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

- 1/3 φλιτζάνι αλεσμένα φουντούκια

Bloody Mary Φράουλα «Κέτσαπ»
- 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

- 2 φλιτζάνια φράουλες καθαρισμένες και λιωμένες

- Χυμός από 1 λεμόνι

- 1 κουταλιά της σούπας βότκα

- 3 σταγόνες σάλτσα Tabasco

 

 

Εκτέλεση:
Βάζουμε την κρέμα να σιγοβράσει και προσθέτουμε το πιπέρι. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ας καθίσει έως ότου η σοκολάτα αρχίζει να λιώνει, περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρούμι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Τοποθετούμε δακτυλίδια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Χύνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα τα δαχτυλίδια για να σχηματίσουν τα μπιφτέκια. Τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν σκληρά. Περίπου 1-1.30 ώρα. Για να κάνουμε τη μουστάρδα βανίλια, βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Τα αφήνουμε έως ότου η σοκολάτα αρχίζει να μαλακώσει, περίπου ένα λεπτό, και στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά. Για να κάνουμε τη κέτσαπ, σιγοβράζουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε το σιρόπι σε ένα κοκτέιλ σέικερ και προσθέστε τις πολτοποιημένες φράουλες, χυμό λεμονιού, βότκα, και ταμπάσκο. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ψήνουμε τα ψωμάκια ανοιγμένα στη τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, απλώνουμε τη μουστάρδα-βανίλια και το Bloody Mary-κέτσαπ στα κάτω ψωμάκια. Στη κορυφή του χάμπουργκερ τη σοκολάτα και από πάνω το κάλλυμα. Σερβίρουμε αμέσως!