Βραδινό

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

- 8 φέτες Δέκα Ολικής Άλεσης

- 2 ώριμα αβοκάντο

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ ή λεμόνι

- 2 κουταλιές σούπας ή 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ή πράσινο κρεμμύδι

- 1-2 τσίλι serrano, ψιλοκομμένο

- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

- Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 1/2 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε το αβοκάντο σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή το πράσινο κρεμμυδάκι, το τσίλι, τον κόλιανδρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τα υγρά και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίσουμε με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Σερβίρουμε με dιp από ψωμί σε φέτες Δέκα ολικής άλεσης, το οποίο μπορούμε να το έχουμε περάσει λίγο από την τοστιέρα.