Βραδινό

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

- 6 φέτες ψωμί

- 6 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

- 4 λεπτά αγγούρια

- ένα μικρό ξερό κρεμμύδι

- μια μικρή καυτερή πιπεριά

- 8 φύλλα δυόσμου

- μια κουτ. γλυκού αφρό θαλάσσης

- 400 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά

- 50 ml νερό

- λίγο γιαούρτι και παρθένο ελαιόλαδο, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Περιχύνουμε τις φέτες με το ελαιόλαδο, κόβουμε στα 6 και ψήνουμε τα stick στους 180°C σε φούρνο με αέρα, μέχρι να ροδίσουν.Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα αγγούρια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μέσα στο μπλέντερ. Συμπληρώνουμε το κρεμμύδι, αφού του αφαιρέσουμε τη φλούδα. Την πιπεριά χωρίς τα σπόρια, το αλάτι, το δυόσμο, το γιαούρτι και το νερό. Πολτοποιούμε για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια και να πετύχουμε έναν βελούδινο πουρέ.Αφήνουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον μια ώρα πριν σερβίρουμε.Εναλλακτικά προετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα.
Γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τα φρεσκοψημένα stick!