Βραδινό

Συστατικά:
(Για 6 άτομα)

- 10 φέτες ψωμί

- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο

- 100 γρ. ξανθή σταφίδα

- 2 κουτ. γλυκού κανέλα

- 400 ml γάλα πλήρες

- 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

- 4 αυγά

- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη

- 2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 13 x 17 εκατοστά.Αλείφουμε με το βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και κόβουμε διαγώνια.Απλώνουμε τις μισές στη βάση του ταψιού, πάντα με τη βουτυρωμένη μεριά επάνω. Έπειτα απλώνουμε τις σταφίδες και πασπαλίζουμε με κανέλα. Τελειώνουμε το στήσιμο με τη δεύτερη σειρά από φέτες.Χτυπάμε με το σύρμα, τα αυγά με τη μισή ζάχαρη να ασπρίσουν. Ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε μέχρι να κάψουν, το γάλα με την κρέμα γάλακτος.Αδειάζουμε το μίγμα του γάλακτος μέσα σε αυτό των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις βανίλιες και σουρώνουμε το μίγμα επάνω από το ταψί, για να επιτύχουμε φίνα κρέμα μετά το ψήσιμο.Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ρουφήξει το ψωμί την κρέμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C με αέρα, για 35’ περίπου, μέχρι να δέσει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή!