Δεκατιανό

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

- 8 φέτες Καραμολέγκος με φυσικό προζύμι Σίκαλης

- 4 αυγά

- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα

- 1 βανίλια

- βούτυρο

- Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:
Κόβουμε το Καραμολέγκος με φυσικό προζύμι Σίκαλης σε τρίγωνα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και τη βανίλια. Στη συνέχεια, βουτάμε τις φέτες στο μείγμα αυγών μέχρι να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένες και από τις δύο πλευρές. Έπειτα, παίρνουμε ένα τηγάνι και λιώνουμε 1 κ.γ από το βούτυρο και προσθέτουμε τις 2 πρώτες φέτες Καραμολέγκος με φυσικό προζύμι Σίκαλης. Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρούμε και προσθέτουμε λίγο περισσότερο βούτυρο για την δεύτερη παρτίδα των φετών. Σερβίρουμε ζεστό με το σιρόπι σφενδάμου. Απολαύστε το!