Δεκατιανό

Συστατικά:
(Για 2 άτομα)

- 4 φέτες ψωμί

- 2 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού

- 2 κουτ. γλυκού τριμμένη καρύδα

- 2 μπανάνες

- 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο

- 50 γρ. ξανθή ζάχαρη

- 4 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, ζεσταμένο

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε κατά μήκος κι έπειτα στα τρία. Καίμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τις μπανάνες, μέχρι να ροδίσουν.
Έπειτα στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει, χωρίς να ανακατεύουμε. Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ενσωματωθούν τα υλικά, σε ένα παχύρευστο σιρόπι, κουνώντας ελαφρώς κυκλικά το τηγάνι. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώνουμε επάνω στις 2 φέτες τις μπανάνες, περιχύνοντας με το σιρόπι καραμέλας. Αλείφουμε τα καπάκια με την πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα και καπακώνουμε.