Δεκατιανό

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

- 8 φέτες Ψίχατοστ σταρένιο

Γέμιση:

- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για το τηγάνι

- 300g τυρί κρέμα

- 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

- 1 πράσινο μήλο κομμένα σε μικρά κυβάκια

Πανάρισμα:

- 3 αυγά

- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

- Λίγη βανίλια

- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

- 100ml ολόπαχο φρέσκο γάλα

- 2 φλιτζάνια corn flakes

- 1 φλιτζάνι φιλέ αμύγδαλο

 

Εκτέλεση:
Προετοιμάζουμε το πανάρισμα, προσθέτοντας σε ένα μπολ τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σε ένα μέτριο μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τους κύβους μύλου στο μίγμα. Απλώνουμε απαλά ένα τέταρτο από το μίγμα σε κάθε μία από τις 4 φέτες του ψωμιού. Προετοιμάζουμε το πανάρισμα προσθέτοντας τα θρυμματισμένα δημητριακά και αμύγδαλα σε ένα ταψί. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μίγμα με το αυγό φροντίζοντας να αφήσει κάθε πλευρά να μουλιάσει για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο μείγμα δημητριακών. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τις γεμιστές φέτες ψωμί και τις αφήνουμε σε κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κομματάκια μύλου και μέλι εάν αυτό είναι επιθυμητό.