Μεσημεριανό

Συστατικά:
(Για 2 άτομα)

- 4 φέτες Δέκα Ολικής Άλεσης

- 4 φέτες μαύρο ψωμί

- 100 – 115γρ ψιλοκομμένα μανιτάρια

- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαφρώς ψημένο σουσάμι

- 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες και σε μορφή πουρέ

- ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- 1 ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι

- 2 – 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου

- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί

- Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

 

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το σκόρδο, πράσινες πιπεριές και τα κρεμμύδια για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για ακόμη 2-3 λεπτά ή μέχρι η υγρασία από το μανιτάρι να έχει απορροφηθεί. Άπαξ και γίνει αυτό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Κρατήστε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου δύο λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το πουρέ πατάτας, τα φύλλα κόλιανδρου και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα στις 4 φέτες ψωμιού σε ίση αναλογία. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι από πάνω και τοποθετούμε το ψωμί σε φέτες σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε από το φούρνο και κόβουμε διαγώνια ή όπως θέλουμε. Σερβίρουμε!