Μεσημεριανό

Συστατικά:
(Για 3 άτομα)

- 6 φέτες Δέκα Χωριάτικο

- 350γρ  κρέας γαρίδας

- 1 σκελίδα σκόρδο

- 1 κ.γ.τριμμένο τζίντζερ

- 2 ασπράδια αυγών

- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

- 2 κ.γ. ελαφριά σάλτσα σόγιας, και έξτρα σάλτσα για το σερβίρισμα

- 1-2 κ.σ. ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το κρέας γαρίδας, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα ασπράδια αυγών, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη σάλτσα σόγιας σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού με λίγο λάδι σουσάμι και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα, φροντίζοντας να καλύπτει πλήρως κάθε κομμάτι. Έπειτα,προσθέστε 1-2 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήνουμε τα τοστ για 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και κόβουμε τις φέτα σε τρίγωνο. Σερβίρουμε με έξτρα σάλτσα σόγιας.