Πρωϊνό

Συστατικά:
(Για 2 άτομα)

- 2 φέτες ψωμί για τοστ σταρένιο – Καραμολέγκος

- 2 αυγά

- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

- Βούτυρο

- 4 φέτες ζαμπόν

- 4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα ολλανδέζα

- 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορος

- Μια χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

- Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να προετοιμάσουμε αυγά ποσέ, ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και προσθέτουμε το ξίδι. Ρίχνετε το αυγό και αφήστε το για 2-3 λεπτά, αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Αφαιρέστε το με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με το δεύτερο αυγό. Ζεσταίνετε μια ξεχωριστή κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να σιγοβράσει. Βάζετε με το κουτάλι τη σάλτσα ολλανδέζα σε ένα γυάλινο μπολ και τοποθετήστε το πάνω από την κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να είναι ζεστή στην αφή και έχει μια πιο χαλαρή συνοχή. Εν τω μεταξύ αλείψτε τις 2 φέτες ψωμί για τοστ σταρένιο Καραμολέγκος, με λίγο βούτυρο, τις βάζετε στο τηγάνι και τις αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Συμπληρώστε το καθένα με μια φέτα ζαμπόν και ένα αυγό ποσέ και λίγη σάλτσα ολλανδέζα. Τελειώστε με ένα ψέκασμα των σπόρων, των ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.