Πρωϊνό

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

- 8 φέτες ψωμί

- 6 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

- 700 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

- 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης

- 8 αυγά

- 350 γρ. τυρί φέτα

- αλάτι

- μια μύτη κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

- μισό κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.Περνάμε στο blender τις πιπεριές Φλωρίνης και συμπληρώνουμε στη σάλτσα.Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά της.Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, σπάμε μέσα στα αυγά τη φέτα και αλατίζουμε. Συμπληρώνουμε το πιπέρι καγιέν και το βασιλικό.Αδειάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ αργά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσουν τα αυγά. Προσέχουμε όμως να κρατήσουν την υγρασία τους!Σερβίρουμε τη στραπατσάδα με το χωριάτικο ψωμί.