Πρωϊνό

 

Συστατικά:
(Για 4 άτομα)

- 8 φέτες ψωμί

- βούτυρο για άλειμμα

- 4 φέτες τυρί έμμενταλ

- 4 φέτες ζαμπόν

- 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

- 4 αυγά

- 4 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο

 

Για την Μπεσαμέλ

- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο

- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 400 ml γάλα

- μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και από τις 2 μεριές και φρυγανίζουμε στο γκριλ.Παράλληλα για να ετοιμάσουμε την Μπεσαμέλ, λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας και βράζουμε για 3-4 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το μοσχοκάρυδο.Φτιάχνουμε σάντουιτς, γεμίζοντας τις φρυγανισμένες φέτες με το έμμενταλ και το ζαμπόν. Αλείφουμε από επάνω τα σάντουιτς μας, με τη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ξανατοποθετούμε στο γκριλ, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η κρέμα.Την ώρα που περιμένουμε τη μπεσαμέλ μας να ψηθεί, τηγανίζουμε τα αυγά.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε το αυγό για 3’ – 6’ ανάλογα με την προτίμηση που έχουμε για μαλακό ή σκληρό κρόκο.Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα αυγά και τοποθετούμε ένα αυγό μάτι, επάνω από κάθε σάντουιτς. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.Αν θέλουμε να κρατήσουμε τη συνταγή μας, γένους αρσενικού!Σερβίρουμε χωρίς αυγό και έχουμε το κλασσικό «CROQUE MONSIEUR»