Ελαφριά Σαλάτα

Χρόνος Προετοιμασίας 15'
Χρόνος Ψησίματος 20'
Μερίδες 2
Δυσκολία Normal

Υλικά

  • Παξαμάς Κρίθινος Χωρίς Πρόσθετο Αλάτι
  • 200 γρ πράσινα φασόλια, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού και χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 80g διάφορα φύλλα σαλάτας

Τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Περιμένουμε για 5 λεπτά και στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φασόλια κάτω από κρύο νερό.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την κάπαρη και το φασκόμηλο και τα σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την ψιλοκομμένη φλούδα, καθώς και αλάτι και πιπέρι, αναλόγως τις προτιμήσεις μας.

Τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας και τα φασόλια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το μείγμα κάπαρης και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε τον Παξαμά χωρίς πρόσθετο αλάτι σπασμένο σε κομματάκια.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Παρόμοιες Συνταγές