Πρωινό με αυγά ποσέ και ζαμπόν

Χρόνος Προετοιμασίας 5’
Χρόνος Ψησίματος 20’
Μερίδες 2
Δυσκολία Normal

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί Δέκα με Chia
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • Βούτυρο
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα ολλανδέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορος
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι / πιπέρι

Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει, και προσθέτουμε το ξίδι. Ρίχνουμε το αυγό, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, και το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο αυγό.

Έπειτα, αλείφουμε με λίγο βούτυρο τις 2 φέτες ψωμί Δέκα με Chia, τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε στην κάθε φέτα μια φέτα ζαμπόν, ένα αυγό ποσέ και λίγη σάλτσα ολλανδέζα.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε με το λιναρόσπορο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Παρόμοιες Συνταγές