Σουφλέ με το Μέτρο

Χρόνος Προετοιμασίας 20'
Χρόνος Ψησίματος 35'
Μερίδες 6
Δυσκολία Normal

Υλικά

  • 6 φέτες ψωμί για Τοστ Σίτου & Σίκαλης με Φυσικό Προζύμι
  • 200 γρ. τριμμένο cheddar
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • βούτυρο για άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Βουτυρώνουμε τη μια μεριά από τις φέτες του ψωμιού και τοποθετούμε τις τέσσερις, με την αλειμμένη μεριά, στο πάτο μιας μακρόστενης φόρμας κέικ.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και κλείνουμε με τις υπόλοιπες τέσσερις φέτες, με την αλειμμένη μεριά προς τα πάνω.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Περιχύνουμε τα ψωμιά με το υγρό μείγμα και αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα πριν ψηθεί. Ιδανικά μπορούμε να το έχουμε έτοιμο και από βραδύς.

Ψήνουμε στους 180 °C για 35 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα του.

Σερβίρουμε και αφήνουμε τον καθένα να κόψει τη δική του μερίδα!

Παρόμοιες Συνταγές