Τάρτα Φάβας με Παξαμά

Χρόνος Προετοιμασίας 230’
Χρόνος Ψησίματος 35’
Μερίδες 4
Δυσκολία Difficult

Υλικά

  • Παξαμάς Κρίθινος χωρίς αλάτι
  • Φάβα Σαντορίνης
  • Μαργαρίνη
  • Κρεμμύδια
  • Ζάχαρη
  • Κάπαρη
  • Ντοματίνια
  • Αλάτι/Πιπέρι

Βράζουμε τη φάβα.

Αφού βράσει, τη σουρώνουμε και την πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει αλοιφή. Θρυμματίζουμε τον Παξαμά (σε blender ή σε γουδί).

Ανακατεύουμε τον Παξαμά σε ένα τσέρκι με λιωμένη μαργαρίνη, για να δημιουργηθεί η βάση, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στρώνουμε από πάνω τη φάβα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Εντωμεταξύ, καραμελώνουμε 1-2 κρεμμύδια.

Όταν κρυώσουν, προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω στη φάβα μαζί με ψιλοκομμένα ντοματίνια. Τέλος, γαρνίρουμε με κάπαρη.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Παρόμοιες Συνταγές