Προζύμι:
η βάση των πιο επίλεκτων
συνταγών μας.
Ένα υλικό που φτιάχνουμε καθημερινά, είναι το δικό μας φυσικό προζύμι. Η χρήση του προζυμιού είναι η αρχαιότερη μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην αρτοποίηση για το φούσκωμα του ψωμιού.
Μέχρι και σήμερα παραμένει η καλύτερη πρακτική - σε σχέση με τη μαγιά ή το προζύμι σε σκόνη - τόσο για το γευστικό αποτέλεσμα, τη διατροφική υπεροχή, όσο και για την διατηρησιμότητα που προσδίδει στο ψωμί.
Το προζύμι χρειάζεται δυο πράγματα:
τέχνη και υπομονή.
Μίγμα από αλεύρι, νερό και καλλιέργεια (προβιοτικά)
Το προζύμι μας περνάει από δύο περιόδους ωρίμασης, συνολικά 56 ωρών
Και αφού «ξεκουραστεί», ενσωματώνεται στις συνταγές μας.
Είναι το προζύμι αυτό που μας ξεχωρίζει και δίνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κάθε ψωμιού μας στη γεύση, στο άρωμα και στην υφή.