Από το 1950 μέχρι και σήμερα ψήνουμε με αγάπη.

Η ιστορία ξεκινάει τρεις γενιές πριν, σε ένα μικρό φούρνο στη Σαντορίνη. Ο Μανώλης Καραμολέγκος μυείται από τον πατέρα του στην τέχνη της αρτοποιίας και μαθαίνει τα μυστικά της: από την επιλογή της πρώτης ύλης, στη δημιουργία νόστιμων συνταγών και τελικά στην παραγωγή προϊόντων άρτου που ξεπέρασαν σε φήμη τα όρια του νησιού. 

Σήμερα, η ίδια αγάπη για ό, τι ψήνουμε παραμένει, και δίνει το ρυθμό σε όλους εμάς. Καθημερινά, συνεχίζουμε να συνδυάζουμε αυτήν την αγάπη με τις πλέον σύγχρονες διατροφικές τάσεις αλλά και μεθόδους παραγωγής. Εξελισσόμαστε με σεβασμό στην ιστορία μας, αλλά και με ζωντανό το όραμα για τη συνεχή αναβάθμιση της διατροφής, ξεκινώντας πάντα από τη βάση της, το ψωμί. Και πάντα με δέσμευση στη γεύση και την ποιότητα, σε κάθε τι που προσφέρουμε για το τραπέζι σας!

1950

Ένας μικρός φούρνος 
ανοίγει στη Σαντορίνη.

Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο Ηλίας Καραμολέγκος μαζί με την οικογένεια του δημιουργούν γεύσεις που γίνονται ιδιαίτερα αγαπητές τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες του νησιού. Ο Μανώλης και η Μαρία, τα παιδιά της οικογένειας, βοηθούν στο φούρνο, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά της ζύμης και της τέχνης του ψωμιού.

Scroll

1971

Νέο ξεκίνημα 
στην Αθήνα.

Με το σεισμό του 1956 η Σαντορίνη ερημώνει. Οι κάτοικοι φεύγουν μαζικά και, μερικά χρόνια αργότερα, το ίδιο κάνει και η οικογένεια Καραμολέγκου. Αποσκευές της, οι συνταγές του παππού και η αγάπη για την τέχνη του. Εγκαθίστανται στην Αγία Παρασκευή και ανοίγουν εκεί έναν μικρό φούρνο. Από την πρώτη κιόλας χρονιά τα προϊόντα γίνονται ανάρπαστα.

Scroll

1989 - 1999

1989 1999

Καραμολέγκος Α.Ε., 
μία αρτοβιομηχανία γεννιέται.

Με τον καιρό, με πολύ κόπο και επιμονή, ο φούρνος έγινε αρτοβιομηχανία και απέκτησε τη σημερινή νομική της μορφή με την επωνυμία «Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ». Τα προϊόντα της φτάνουν, πια, σε super market και άλλους φούρνους. Το 1991 η αρτοβιομηχανία μεταφέρεται στο Κορωπί, όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα.

Το πρώτο ψωμί του τοστ 
με φυσικό προζύμι.

Η δημιουργία ποιοτικών προϊόντων ήταν η αξία εκείνη που οδήγησε τον Μανώλη Καραμολέγκο να παντρέψει την παράδοση με την πρόοδο και να δημιουργήσει το πρώτο ψωμί για τοστ με φυσικό προζύμι. Και δεν σταμάτησε εκεί. Με μεράκι και αγάπη συνέχισε να το εξελίσσει, ώστε σήμερα στον Καραμολέγκο να παράγουμε και να χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας το δικό μας φυσικό προζύμι, ωρίμανσης 56 ωρών.

Scroll

2000 - 2010

2000 2001 2003 2007 2009

Η παραγωγή
εκσυγχρονίζεται.

Με στόχο τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών στην αρτοβιομηχανία, ο Καραμολέγκος πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις σε εξοπλισμό και αυτοματοποιεί την παραγωγή με τη χρήση ρομποτικών μηχανών κλειστού τύπου.

Λήψη πιστοποίησης 
ποιότητας.

Με προσήλωση στη συνεχή βελτίωση της Ποιότητας των προϊόντων μας, εφαρμόζουμε πιστοποιημένα συστήματα ISO 9001, ISO 22000 & BRC.

Ψίχα Τοστ, μία 
ανατρεπτική πρωτιά!

Παρατηρώντας τον γιό του και τα άλλα παιδιά να αφαιρούν την κόρα του ψωμιού, ο Μανώλης Καραμολέγκος εμπνέεται το Ψίχα τοστ! Το πρώτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, αφράτο και μαλακό, για να κρατάτε μόνο την "καρδιά" της απόλαυσης.

Time for 
Rolls.

Κάποιες φορές οι μικρές κινήσεις δημιουργούν μεγάλα προϊόντα! Κυκλοφορούν τα πρώτα έτοιμα προ-κομμένα Ψωμάκια για Sandwich & Hamburger που γεμίζουν γρήγορα και εύκολα και κάνουν την καθημερινότητά μας των καταναλωτών πιο εύκολη και νόστιμη.

Επέκταση στη 
Ρουμανία.

Εγκαινιάζεται το εργοστάσιο στη Ρουμανία, ένα τεχνολογικό συγκρότημα 30.000 τμ, εξειδικευμένο στην παραγωγή ψωμιού του τοστ και άλλων συσκευασμένων αρτοποιημάτων, που παράγονται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων.

Scroll

2011 - 2020

2014 2015 2017 2018 2019 2020

Δέκα - μοντέρνα μάρκα, 
με καινοτόμα συσκευασία.

Δημιουργείται η μάρκα "δέκα", νεανική, με σύγχρονο σχεδιασμό, αλλά και ένταση γεύσης που υπόσχεται μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Με ιδιαίτερα συστατικά για την εποχή, όπως οι σπόροι chia, αλλά και ξεχωριστή συσκευασία, το "δέκα" διατηρεί τη γεύση του αναλλοίωτη μέχρι την τελευταία αφράτη φέτα.

Γεννιούνται 
οι Αξιαγάπιτες.

Για πρώτη φορά, με σημείο εκκίνησης την εξειδίκευση στα προϊόντα ζύμης, ο Μανώλης Καραμολέγκος τοποθετεί στα ράφια των super markets τις Αξιαγάπιτες, αλλάζοντας έτσι την αγορά! Νόστιμες και αφράτες, ανοίγουν την όρεξη και εξάπτουν την φαντασία. Διπλώνουν, τυλίγουν, αγκαλιάζουν ό, τι αγαπάτε και... προκαλούν για γευστικούς πειραματισμούς.

Ψωμί Ζέας, αποκλειστικά 
από τον Καραμολέγκο 
στα super Market.

Πάντα καινοτόμος και ακούγοντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, ο Καραμολέγκος σε συνεργασία με το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου, φέρνει για πρώτη φορά στα ράφια των super market το μοναδικό ψωμί από 100% πιστοποιημένα άλευρα Ζέας ολικής, αλεσμένα σε πετρόμυλο. Ένα πολύτιμο ψωμί σε φέτες, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, που προσφέρει υψηλή διατροφική αξία σε κάθε γεύμα.

Παξαμάς, 
ταξίδι στις μνήμες.

Μεγαλώνοντας στον φούρνο του πατέρα του, ο Μανώλης Καραμολέγκος έμαθε να ζυμώνει και να φτιάχνει παξιμάδια. Ο οικογενειακός φούρνος ήταν τόσο φημισμένος που δεχόταν παραγγελίες μέχρι και από ομογενείς της Αμερικής που ήθελαν να απολαύσουν τα παξιμάδια του. Αναζητώντας τις γεύσεις των παιδικών του χρόνων, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να προσφέρει τα καλύτερα παξιμάδια στην ελληνική οικογένεια.

Κάπως έτσι γεννιέται ο Παξαμάς, με το όνομα που έδιναν οι παλιοί στο παξιμάδι.

Ψωμί για εξειδικευμένες 
διατροφικές συνήθειες.

Ο τρόπος ζωής αλλάζει και μαζί οι διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις. Ο Καραμολέγκος πρωτοπορεί και πάλι και φέρνοντας στην αγορά μια νέα σειρά ψωμιών του τοστ, με διατροφική αξία και ανώτερη γεύση. "Ψωμί ξανά" λοιπόν σε όσους το είχαν στερηθεί με το πιο νόστιμο ψωμί του τοστ Χωρίς Προσθήκη σε Αλάτι & Ζάχαρη, αλλά και το Protein με φυτικές πρωτεΐνες.

Άλλη μια ιδέα που δίνει 
λύσεις: βάση για πεϊνιρλί

Ένα νέο προϊόν προστίθεται στην οικογένεια των Αξιαγάπιτων: η προζυμένα βάση για πεϊνιρλί, αφράτη και λαχταριστή, έτοιμη να υποδεχθεί κάθε συστατικό που λαχταράτε. Αγαπήθηκε πολύ από την αρχή, χάρη στην «πολυμορφικότητα», την ευκολία και φυσικά την ποιότητα και γεύση του.

Scroll

2021-σήμερα

Καθαρή ετικέτα: 
Η νέα εποχή στο ψωμί.

Πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στον καταναλωτή, ο Καραμολέγκος ανατρέπει και πάλι τα δεδομένα της αγοράς, φέρνοντας πρώτος την Καθαρή Ετικέτα στο συσκευασμένο ψωμί. Χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, από 100% φυσικές πρώτες ύλες, είναι πλέον η υπόσχεση που τηρούμε και εφαρμόζουμε σε βασικές σειρές προϊόντων μας. Η ύπαρξη καθαρής ετικέτας δεν είναι πλέον μια τάση, γίνεται πρότυπο παραγωγής και απαίτηση από τον ίδιο τον καταναλωτή!

Scroll
Πίσω

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για εμάς, οι ερωτήσεις και τα σχόλιά σας είναι πολύ σημαντικά. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να τα ακούσουμε και να επικοινωνήσουμε με τον κάθε έναν. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις Συνές Ερωτήσεις ή να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας.

Αποδέχομαι του Όρους & την Πολιτική Απορρήτου

Στοιχεία Επικοινωνίας

Καραμολέγκος Α.Ε.
Γραμμή εξυπηρέτησης καταναλωτή
+30 210 6620682
Διεύθυνση Αρτοβιομηχανίας

Θέση Τζήμα, Αθήνα 194 00
Τ. (+30) 21 0669 4200
Ε. info@karamolegos-bkr.gr

Ακολουθήστε μας στα social media