Αλμυρή τάρτα με χαρούπι, ανθότυρο και ντοματίνια κονφί
Scroll
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Χαρούπι
Διπλοφουρνιστός και τραγανός, ο Παξαμάς με Χαρούπι είναι μοναδικός. Με 100% κρητικό χαρούπι ολικής άλεσης, χαρουπόμελο και πετιμέζι για απαράμιλλη, ξεχωριστή γεύση και υψηλή διατροφική αξία. Μυηθείτε και εσείς στα μυστικά του και τολμήστε να τον απολαύσετε τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές προτάσεις.
Υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες - πηγή πρωτεϊνών.
Υλικά
8 παξιμάδια
200 γρ γιαούρτι
300 γρ ανθότυρο
Σκόρδο σκόνη
10 πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κσ καρύδια
1 κσ cranberries ή σταφίδες
1 κσ βαλσάμικο
1 κσ καστανή ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πληροφορίες
Χρ. Προετοιμασίας
40'
Χρ. Ψησίματος
20'
Μερίδες
8
Δυσκολία
Δύσκολο
Είδος συνταγής
Αλμυρό
Εκτέλεση
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τα παξιμάδια μαζί με τα καρύδια, αλάτι, πιπέρι, ½ κγ σκόρδο και 4-5 κσ ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μια υγρή ζύμη.
- Πιέζουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή ταρτιέρα ως και στα τοιχώματα ή και σε μικρές ατομικές και βάζουμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε την κρέμα ανακατεύοντας σε ένα μπωλ το γιαούρτι, το ανθότυρο, ½ κγ σκόρδο, λίγο θυμάρι, 2 κσ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε το κονφί βάζοντας σε ένα ταψάκι τα ντοματίνια, τα cranberries ή τις σταφίδες, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, 3-4 κσ ελαιόλαδο, ένα κλαδάκι θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να μαλακώσουν και καραμελώσουν τα ντοματίνια, για περίπου 20’.
- Όταν κρυώσει το κονφί, βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνουμε σε ένα μέρος της τάρτας ή και παντού το κονφί μαζί με το σιρόπι του
- Γαρνίρουμε με έξτρα θυμάρι, πιπέρι και καρύδια
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψάξτε άλλες συνταγές
Γεύμα
