Ελαφριά Σαλάτα
Scroll
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Χωρίς πρόσθετο αλάτι
Διπλοφουρνιστός, αυθεντικός Παξαμάς χωρίς πρόσθετο αλάτι. Με όλα τα οφέλη του κριθαριού ολικής άλεσης (70%), με προζύμι και βύνη κριθαριού για αυθεντική γεύση. Μια νόστιμη και προσεγμένη διατροφική επιλογή για όσους αποφεύγουν το αλάτι.
Πηγή πρωτεϊνών – υψηλή περιεκτικότηα σε εδώδιμες ίνες – χαμηλά λιπαρά.
Υλικά
Παξαμάς Κρίθινος Χωρίς Πρόσθετο Αλάτι
200 γρ πράσινα φασόλια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού και χυμό από μισό λεμόνι
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
80g διάφορα φύλλα σαλάτας
Πληροφορίες
Χρ. Προετοιμασίας
15'
Χρ. Ψησίματος
20'
Μερίδες
2
Δυσκολία
Μέτριο
Είδος συνταγής
Αλμυρό
Πιάτα για Vegetarians
Εκτέλεση
01.
01.
Τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Περιμένουμε για 5 λεπτά και στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φασόλια κάτω από κρύο νερό.
Τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Περιμένουμε για 5 λεπτά και στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φασόλια κάτω από κρύο νερό.
02.
02.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την κάπαρη και το φασκόμηλο και τα σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την ψιλοκομμένη φλούδα, καθώς και αλάτι και πιπέρι, αναλόγως τις προτιμήσεις μας.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, την κάπαρη και το φασκόμηλο και τα σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να είναι τραγανά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την ψιλοκομμένη φλούδα, καθώς και αλάτι και πιπέρι, αναλόγως τις προτιμήσεις μας.
03.
03.
Τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας και τα φασόλια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το μείγμα κάπαρης και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε τον Παξαμά χωρίς πρόσθετο αλάτι σπασμένο σε κομματάκια.
Τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας και τα φασόλια σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το μείγμα κάπαρης και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε τον Παξαμά χωρίς πρόσθετο αλάτι σπασμένο σε κομματάκια.
04.
04.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψάξτε άλλες συνταγές
Γεύμα