Πουρές Μελιτζάνας με Παξαμά
Scroll
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Σίκαλης
Παξαμάς Σίκαλης, ο διπλοφουρνιστός. Με αλεύρι σίκαλης ολικής άλεσης (60%) και προζύμι, φτιαγμένο με βαθιά αγάπη για τις γεύσεις της αυθεντικής παράδοσης. Μια τραγανή απόλαυση υψηλής διατροφικής αξίας.
Πηγή πρωτεινών – υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες- χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Υλικά
Παξαμάς Σίκαλης
Μελιτζάνες φλάσκες
Ξύδι μπαλσάμικο
Μέλι
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Μαϊντανός
Πληροφορίες
Χρ. Προετοιμασίας
15'
Χρ. Ψησίματος
30'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μέτριο
Είδος συνταγής
Αλμυρό
Πιάτα για Vegetarians
Εκτέλεση

01.
01.
Ψήνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τις μελιτζάνες, αφού τις ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι. Ύστερα, τις πολτοποιούμε στο blender μαζί με λίγο σκόρδο, μπαλσάμικο και μέλι.
Ψήνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τις μελιτζάνες, αφού τις ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι. Ύστερα, τις πολτοποιούμε στο blender μαζί με λίγο σκόρδο, μπαλσάμικο και μέλι.

02.
02.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στον Παξαμά και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στον Παξαμά και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

03.
03.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψάξτε άλλες συνταγές
Γεύμα
