Ρατατουί με ψωμί
Scroll
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Ολικής Άλεσης
Παίρνει δέκα στην απόλαυση για την πλούσια, υπέροχη γεύση του.Γιατί είναι λαχταριστό, αφράτο, μαλακό και ταιριάζει με όλα. Γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Με ειδική, αδιαφανή συσκευασία που προστατεύει από το φως και βοηθά στην αποθήκευση, στο Δέκα Ολικής Άλεσης βάζεις πάντα 10!
Υλικά
4 φέτες ψωμί δέκα ολικής
3-4 μικρές ντομάτες κομμένες ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα ροδέλες
2 μικρές πατάτες κομμένες ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γρ χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι φρέσκο
Πληροφορίες
Χρ. Προετοιμασίας
15΄
Χρ. Ψησίματος
45'
Μερίδες
4
Δυσκολία
Μέτριο
Είδος συνταγής
Αλμυρό
Πιάτα για Vegetarians
Εκτέλεση
- Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε όλες τις ροδέλες λαχανικών και ραντίζουμε με μπώλικο ελαιόλαδο, το σκόρδο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσεχτικά να μη λιώσουμε τις ντομάτες
- Κόβουμε το ψωμί στα τέσσερα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
- Σε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι βάζουμε τον χυμό ντομάτας στη βάση με το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε
- Βάζουμε πάνω από τη σάλτσα τα υλικά μας με την εξής σειρά σχηματίζοντας μια σπείρα: ψωμί-πατάτα-ντομάτα-κολοκυθάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Ραντίζουμε με μπώλικο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35’. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10’ να ροδίσει το ψωμί.
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψάξτε άλλες συνταγές
Γεύμα
