Τραχανάς με πελτέ και φέτα
Scroll
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Ζέας
Διπλοφουρνιστός, αφράτος και τραγανός, ο Παξαμάς Ζέας φέρνει αυτούσια την παράδοση στο τραπέζι σας. Με αλεύρι Ζέας 100% ολικής άλεσης, από το αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Τα άλευρα ζέας αλέθονται σε πετρόμυλο με αποτέλεσμα να διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά ακέραια. Ένα μοναδικό παξιμάδι υψηλής διατροφικής αξίας και αυθεντικής γεύσης.
Πηγή πρωτεϊνών – Υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες – Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Υλικά
250 γρ τραχανάς ξινός
1 κγ πελτέ
½ κγ κουρκουμά
Ελαιόλαδο
2-3 παξιμάδια για σερβίρισμα
Φέτα για σερβίρισμα
Μπούκοβο για σερβίρισμα
Πληροφορίες
Χρ. Προετοιμασίας
5'
Χρ. Ψησίματος
20'
Μερίδες
3
Δυσκολία
Εύκολο
Είδος συνταγής
Αλμυρό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1,5 λίτρο νερό
- Ρίχνουμε τον πελτέ, τον τραχανά, ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσει ο τραχανάς για περίπου 15-20’ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
- Σερβίρουμε ζεστό με σπασμένα παξιμάδια, φέτα και μπούκοβο
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ψάξτε άλλες συνταγές
Γεύμα
